Childrensbookadayalmanac.com

Foder

Hvilke husholdningsmad kan du fodre en and?6 min read

nov 28, 2022 4 min

Hvilke husholdningsmad kan du fodre en and?6 min read

Reading Time: 4 minutes


GØR IKKE: Giv ænder brød eller junkfood. Fødevarer som brød og kiks har ingen næringsværdi for ænder og kan forårsage fejlernæring og smertefulde deformiteter, hvis de indtages for meget. GØR: Fodre ænder med revnet majs, havre, ris, fuglefrø, frosne ærter, hakket salat eller skåret vindruer.

Hvad bør du ikke fodre ænder?

Brød, chips, kiks, donuts, korn, popcorn og lignende produkter og rester af brødtypen er aldrig bedst at fodre fugle. At fodre ænder med brød er dårligt, fordi maden har ringe næringsværdi og kan skade ællingers vækst, forurene vandløb og tiltrække gnavere og andre skadedyr.

Kan jeg fodre ænder med brød?

Ja, ænderne er søde, men at give dem brød kan forårsage sundhedsproblemer og påvirke deres miljø negativt. Brød er højt i kulhydrater og har ringe næringsværdi for ænder, som kræver varieret kost for at leve sundt, siger Kristin Norris, en veterinærtekniker på VCA Bridgeport Animal Hospital.

Hvilke snacks kan jeg give min and?

Røræg er en af ​​vores ænders yndlingsgodbidder. Andre foretrukne proteiner omfatter tørrede eller levende melorme, regnorme, snegle, fårekyllinger, minnows, foderfisk, kogte fisk eller kødrester, hummer eller rejeskaller. Undgå: Ænder fordøjer ikke nødder og store frø godt.

Kan du give ænder korn?

Kornprodukter. Selvom ænder kan spise sunde korn og havre, indeholder mange kornprodukter lidt af disse. Alle kornprodukter, inklusive cornflakes, bør holdes væk fra ænder, da de ofte har et højt sukkerindhold og indeholder tilsætningsstoffer.

Hvad kan jeg fodre ænderne i min baghave?

Nogle gode muligheder er salat eller kål (hvis ænder kørte biler, ville de næsten helt sikkert have en af ​​disse “Spis mere grønkål”-klistermærker). Andre ting du kan give dem er: majs (ikke popcorn), ris, ærter,broccoli, tomater og de fleste frugter (ikke citrus).

Kan ænder lide bananer?

Ænder kan absolut spise bananer, hvis de vil. Bananer er utroligt nærende og meget sikre, hvilket gør dem til den perfekte godbid. Håndfodring med bananer kan hjælpe dig med at knytte bånd til dine kvaksalverende venner, så det er også en ekstra fordel.

Hvilke naturlige fødevarer spiser ænder?

Afhængigt af anden spiser de en imponerende række af fødevarer: regnorme, snegle, snegle, bløddyr, små fisk, fiskeæg, små krebsdyr, græs, urteagtige planter, blade, vandplanter (grønne dele og rødderne), alger, padder (haletudser, frøer, salamandere osv.), insekter, frø, korn, bær og …

Hvad kan jeg fodre ænderne i min baghave?

Nogle gode muligheder er salat eller kål (hvis ænder kørte biler, ville de næsten helt sikkert have en af ​​disse “Spis mere grønkål”-klistermærker). Andre ting du kan give dem er: majs (ikke popcorn), ris, ærter, broccoli, tomater og de fleste frugter (ikke citrus).

Hvilke naturlige fødevarer spiser ænder?

Afhængigt af anden spiser de en imponerende række af fødevarer: regnorme, snegle, snegle, bløddyr, små fisk, fiskeæg, små krebsdyr, græs, urteagtige planter, blade, vandplanter (grønne dele og rødderne), alger, padder (haletudser, frøer, salamandere osv.), insekter, frø, korn, bær og …

Kan ænder spise ukogte ris?

Det er også vigtigt kun at give almindelige ris – aldrig krydrede eller stegte ris. At give masser af ukogte ris kan give ænder ondt i maven, fordi det reagerer med vand i tarmen. Ukogte ris er dog helt sikre i små doser – på trods af hvad bymyter kan fortælle dig.

Spiser ænder æbler?

Denne lækre mad kan fodres til din and, så længe de er skåret små nok tilforbrug, herunder tynde æbleskiver. Æbler er rige på antioxidanter. De indeholder også kulhydrater, natrium, fibre og en rimelig mængde vand. Æbleskrællen er især god til at hjælpe med en sund andefordøjelse.

Kan ænder spise gulerødder?

Gulerødder er en nærende godbid, der kan bidrage til en velafbalanceret kost for dine ænder, hvis de spises med måde. Ænder kan spise hele guleroden – både de grønne blade og roden – men husk, at du bør rive, hakke eller koge guleroden, før du giver den til dine ænder for at minimere risikoen for kvælning.

Kan du fodre ænder med hundemad?

Som før nævnt er ænder, ligesom mennesker, altædende, hvilket betyder, at de spiser både grøntsager og kød. Derfor kan ænder få hundefoder, der indeholder kød og kødbiprodukter. Hundefoder giver ænder et højt proteinboost og giver fuglene andre næringsstoffer til gavn for deres sundhed.

Kan du fodre ænder med havre?

Havre – rullet havre og endda instant grødhavre er fint at fodre ænder med. Du kan endda fodre dem med små stykker flapjack, så længe der ikke er for meget tilsat sukker. Frø – fuglefrø eller supermarkedskøbte frø til konsum er fint. Frø er meget nærende og vil blive snappet op.

Kan ænder spise røræg?

Ja, ænder kan spise røræg og kogte æg. Til voksne ænder kan du medtage æggeskallerne (giver ekstra calcium). For ællinger, lad æggeskallerne ude. De vil være for svære for dine små kæledyr at spise, og for meget calcium kan hæmme organvækst.

Kan jeg fodre ænder Cheerios?

Cheerios er sikre at fodre til ællinger, men de samme ernæringsmæssige bekymringer for voksne ænder gælder også for dem. Cheerios bør gives som en lejlighedsvis godbid og ikke stole på som en fast bestanddel i deres kost. Du burde fodreællinger våde Cheerios og ikke tørre kornprodukter for at mindske risikoen for kvælning.

Kan ænder spise snacks?

Generelt bør de ikke have for mange godbidder. Ikke mere end 10 % af deres kost bør bestå af snacks. Fra min erfaring vil ænder spise alt nyt eller andet, som de ikke får hele tiden som en godbid. Den gode nyhed er, at de typisk ved, hvornår de er mætte, så de ikke overspiser.

Hvor ofte skal jeg fodre mine ænder?

Ænder bør få masser af frisk foder dagligt. Ekstra foder bør bortskaffes dagligt, især i vådt eller fugtigt vejr. Mange ænder kan godt lide at dyppe deres pellets i vand, mens de spiser, og bør have en skål frisk vand i nærheden.

Hvor meget mad har ænder brug for om dagen?

En voksen and vil spise 4-6 ounce foder om dagen, så jeg prøver at måle den korrekte mængde, men den mængde varierer efter årstiden (de spiser mere om vinteren, mindre om sommeren, når ukrudt og insekter) er lettere tilgængelige). Der skal altid være vand i nærheden af ​​foderet.

Hvilke frugter er giftige for ænder?

Når det er sagt, er det ikke alle frugter, der er sikre at fodre en and. Du vil gerne undgå citrusfrugter, herunder citroner, grapefrugter, limefrugter og appelsiner. Disse fødevarer forstyrrer en ands evne til at absorbere calcium og kan føre til æg med tynde skaller.

Kan ænder lide yoghurt?

Mejeri er overraskende nok en god forkælelse til dine ænder. De holder mest af yoghurt og hytteost. Den nemmeste måde at give denne godbid på er at blande den i havregryn eller andre korn.