Childrensbookadayalmanac.com

Vauva

Kuinka voin auttaa vauvaani laskeutumaan päänsä alas?5 min read

joulu 14, 2022 3 min

Kuinka voin auttaa vauvaani laskeutumaan päänsä alas?5 min read

Reading Time: 3 minutes


Lantion kallistus ja muut asennot Joskus vauvasi tarvitsee vain rohkaisua kääntää pää alas. Asemien löytäminen, jotka antavat vauvallesi tilaa, voi olla hyvin yksinkertaista ja saattaa auttaa. Hyviä asentoja ovat esimerkiksi kädet ja polvet, polvistuminen eteenpäin nojautuessa ja pulahtaa.

Voiko kävely auttaa lasta laskeutumaan päätä alaspäin?

Jopa tunnin kävely päivässä saattaa kannustaa vauvan päätä – kehon raskainta osaa – painumaan alaspäin. (Älä kuitenkaan tee tätä, jos sinulla on lantion kipua.)

Mitä tehdä, jos vauva ei ole pää alaspäin?

Jos vauvasi on peräasennossa 36 viikon iässä, sinulle tarjotaan yleensä ulkoista kefalista versiota (ECV). Tällöin terveydenhuollon ammattilainen, kuten synnytyslääkäri, yrittää kääntää vauvan pää alaspäin kohdistamalla painetta vatsaasi.

Milloin minun pitäisi odottaa vauvan kääntävän päänsä alas?

Ihanteellinen synnytyksen ajaksi vauva asetetaan pää alaspäin, selkääsi päin, leuka rintakehään vasten ja pään takaosa on valmis menemään lantioon. Tätä kutsutaan kefaliseksi esitykseksi. Useimmat vauvat asettuvat tähän asentoon 32. ja 36. raskausviikolla.

Voiko kävely auttaa lasta laskeutumaan?

Jopa tunnin kävely päivässä saattaa kannustaa vauvan päätä – kehon raskainta osaa – painumaan alaspäin. (Älä kuitenkaan tee tätä, jos sinulla on lantion kipua.)

Miten sinun pitäisi nukkua lantiopyöräisen vauvan kanssa?

Khosa ehdottaa nukkumista kyljelläsi tyynyn ollessa polvien ja nilkkojen välissä. ”Mitä enemmän tilaa vauvallasi on, sitä helpompi hänen on löytää tiensä kärkiasentoon”, hän sanoo.

Mikä synnynnäinen vika aiheuttaa sen, että vauva ei käännä päätään alaspäin?

Tätä kutsutaan takataskuesittelyksi. Sitä esiintyy noin kolmessa sadasta täysiaikaisesta synnytyksestä. Vaikka useimmat lantiohousutovat syntyneet terveinä, heillä on hieman suurempi riski tiettyihin ongelmiin kuin normaaliasennossa olevilla vauvoilla.

Kuinka myöhään polvilaukut voivat kääntyä?

Voiko vauva vielä kääntyä 36 viikon jälkeen? Jotkut polvivauvat kääntyvät luonnollisesti raskauden viimeisenä kuukautena. Jos tämä on ensimmäinen vauvasi ja se on peräkkäinen 36. viikolla, todennäköisyys, että vauva kääntyy luonnollisesti ennen kuin aloitat synnytyksen, on noin 1:8.

Mikä aiheuttaa polvilaukkuja?

Lapsivettä on liikaa tai liian vähän. Kohtu ei ole muodoltaan normaali tai siinä on epänormaalia kasvua, kuten fibroideja. Suurimman osan ajasta kohtu on ylösalaisin käännetyn päärynän muotoinen. Jos se on muotoiltu eri tavalla, täysikasvuiselle vauvalle ei ehkä ole tarpeeksi tilaa siirtyä paikalleen.

Kuinka työnnän vauvani alas lantioon?

Hän lisää: ”Jos sinulla on synnytyspallo tai harjoituspallo kotona, voit istua sen päällä ja liikuttaa lantiota ympyröillä tai kahdeksaslukuisella liikkeellä, mikä voi auttaa muuttamaan lantion halkaisijaa ja mahdollistamaan vauvan pudottaa.” Graves ehdottaa myös kyykkyjen tekemistä ja syöksyjä auttaaksesi vauvasi kihloissa.

Auttaako kyykky vauva laskemaan pää alas?

Puhuin New Yorkin Brooklynista kotoisin olevan doula Ellen Leen kanssa polvihousuvauvojen muuttamisesta ja kysyin häneltä, auttaako kyykkyyn liittyvä huhu todella. Osoittautuu, että se on iso ei.

Auttaako pallon pomppiminen vauvan putoamiseen?

Helppo pomppiminen harjoituspallolla synnytyksen käynnistämiseksi ei vain kannusta vauvaa liikkumaan alas ja puolestaan ​​auttaa kohdunkaulan laajentumisessa, vaan se voi myös rauhoittaa vauvaa, Green sanoo.

Voiko kävely auttaa lasta laskeutumaan?

Jopa tunnin kävely päivässä saattaa kannustaa vauvan päätä – kehon raskainta osaa – painumaan alaspäin. (Älä kuitenkaan tee tätä, jos sinulla on lantion kipua.)

Vaikuttaako nukkumisasentoolkalaukku?

Voiko nukkumisasento todella auttaa liikuttamaan polvilaukkua? Ei oikeastaan. Tohtori Whiten mukaan nukkumisasennot eivät voi eivätkä vaikuta vauvan asentoon.

Satuttavatko polvilaukut enemmän kohdussa?

Päihdevauvan synnytys vaginaalisesti ei yleensä ole kivuliaampaa kuin pää alaspäin, koska sinulla on käytettävissäsi samat kivunlievitysvaihtoehdot, vaikka siihen liittyy suurempi perinataalisen sairastuvuuden riski (2: 1000 verrattuna 1:1000 päävauvan kohdalla).

Mistä voit tietää, onko vauvasi pää alaspäin ilman ultraääntä?

Jos sinulla on kyhmy vatsan yläosassa vasemmalla tai oikealla, yritä painaa sitä kevyesti. Jos tunnet vauvasi koko kehon liikkuvan, se viittaa siihen, että hän on pää alaspäin. Saatat myös huomata, että tunnet heidän hikkauksen napasi alla.

Tarkoittaako polvilaukku C-osaa?

Tämä tarkoittaa, että jalat tai takapuoli – pään sijaan – ovat lähimpänä kohdunkaulaa ja ne on asetettu synnytettäväksi ensin. Ennen vuotta 1959 käytännöllisesti katsoen kaikki polviperäiset vauvat syntyivät vaginaalisesti. Nykyään useimmat syntyvät kuitenkin keisarinleikkauksella.

Onko polviperäisellä vauvalla poikkeavuuksia?

Takalaukun esitys liittyi lähes kaikkiin tutkittuihin synnynnäisiin poikkeavuuksiin. Vahvimmat yhteydet havaittiin lonkan, keskushermoston, hengityselinten ja tuki- ja liikuntaelimistön synnynnäisten epämuodostumien kanssa.

Kuinka yleistä on lantiolaukku 37 viikolla?

Useimmat polvivalkoiset vauvat kääntyvät luonnollisesti noin 36–37 viikon iässä niin, että heidän päänsä on alaspäin valmistautuessaan syntymään, mutta toisinaan näin ei tapahdu. Noin kolmesta neljään vauvasta 100:sta pysyy olkapäässä.

Voiko polvilaukku kääntyä 37 viikon jälkeen?

Ratsastushousuesitys tarkoittaa, että vauvasi onsijoitetaan jalat tai pohja lantioon. Se on yleistä alkuraskauden aikana, mutta useimmat vauvat kääntyvät pää edellä, kun heidän on määrä syntyä. Jos vauvasi on peräkärjessä yli 36 viikon iässä, hän ei todennäköisesti käänny itsestään pään ensimmäiseen asentoon.

Voiko harjoitus kääntää polvilaukku?

Kokeile olkalaukun kallistusta. Ratsastuskallistus on yleisimmin käytetty harjoitus vauvojen kääntämiseen. Se auttaa vauvaa työntämään leukaansa (tunnetaan flexiona), mikä on ensimmäinen askel kääntämisessä. Suorittaaksesi lantiokallistuksen, sinun on nostettava lantiosi 9–12 tuumaa pään yläpuolelle.

Mikä asento avaa lantion eniten?

Kyykkyasento Kyykky voidaan tehdä seinää vasten tai tuolin tai kumppanin tuella. Plussat: Auttaa avaamaan lantion. Antaa vauvalle liikkumavaraa, kun hän suuntaa kohti synnytyskanavaa.