Childrensbookadayalmanac.com

Taapero

Miksi suhteet epäonnistuvat lasten jälkeen?5 min read

joulu 14, 2022 3 min

Miksi suhteet epäonnistuvat lasten jälkeen?5 min read

Reading Time: 3 minutes


Osa ongelmaa on se, että olet väsynyt ja sinulla on niin paljon vähemmän aikaa viettää aikaa kumppanisi kanssa kuin ennen vauvan syntymää. On paljon vaikeampaa mennä yhdessä ulos ja nauttia asioista, joita teit ennen. Kumppanisi saattaa tuntea itsensä syrjäytyneeksi, ja saatat paheksua sitä, mitä pidät tuen puutteena.

Kuinka prosenttiosuus suhteista epäonnistuu lapsen saamisen jälkeen?

Uusi tutkimus on osoittanut, että viidesosa pariskunnista eroaa 12 kuukauden aikana uuden tulonsa vastaanottamisesta. Yleisimpiä syitä eroon olivat sukupuolielämän hupeneminen, kommunikoinnin puute ja jatkuvat riidat.

Miksi pariskunnat ajautuvat erilleen vauvan jälkeen?

Vaikka monet pariskunnat ovat umpikujassa uudesta ilokimpusta, he kamppailevat myös työn ja yksityiselämän tasapainon, lisääntyneen yksinäisyyden, taloudellisen stressin, ystävyysmuutosten, enemmän askareiden ja vähäisen vapaa-ajan kanssa.

Hajoavatko suhteet vauvan jälkeen?

Hämmästyttävät 67 % tutkimukseen osallistuneista pareista ilmoitti parisuhteen tyytyväisyyden laskun ensimmäisen vauvan syntymän jälkeen. Lasku näkyy tyypillisesti kuuden kuukauden (naisilla) ja yhdeksän kuukauden (miehillä) välillä vauvan kotiintulon jälkeen.

Miksi ihmiset eroavat lasten jälkeen?

Osa ongelmasta on se, että olet väsynyt ja sinulla on paljon vähemmän aikaa viettää kumppanisi kanssa kuin ennen vauvan syntymää. On paljon vaikeampaa mennä yhdessä ulos ja nauttia asioista, joita teit ennen. Kumppanisi saattaa tuntea olevansa syrjäytynyt, ja saatat paheksua sitä, mitä pidät tuen puutteena.

Kuinka kauan vauvan syntymän jälkeen parit eroavat?

Useimmat erot tapahtuivat kuuden kuukauden iässä, ja enemmän kuin joka kymmenes turvautui koeeroon 12 kuukauden ajan vauvan saapumisen jälkeen, mutta palasi myöhemmin yhteen.

Onko normaalia tuntea olonsa rakastetuksi synnytyksen jälkeen?

Se on normaaliakokemus, jonka monet ihmiset jakavat! Ei kuitenkaan ole normaalia pysyä sellaisena pitkään. Jatka lukemista oppiaksesi luomaan yhteyden, kun tunnet olevasi kaukana miehestäsi vauvan syntymän jälkeen.

Miksi en tunne yhteyttä perheeseeni?

Syyt irtautumiseen voivat johtua sukupolvien välisestä ja henkilökohtaisesta traumasta, tunneälyn puutteesta, mielenterveysongelmista, päihteiden käytöstä ja väärinkäytöstä, hajanaisista ongelmanratkaisu- ja konfliktinratkaisutaidot sekä monista muista haasteista.

Miksi avioliitot epäonnistuvat lasten jälkeen?

Sosiologit teoretisoivat, että heteroseksuaalisissa suhteissa äidit ovat tyytymättömiä avioliittoonsa lasten saamisen jälkeen, koska heillä on taipumus ottaa enemmän ”toisen vuoron” töitä – lastenhoitoa ja kotitöitä – ja he alkavat tuntea, että heidän suhteensa eivät ole enää. reilua.

Kuinka saat yhteyden kumppaniisi, kun sinulla on lapsia?

Sovi säännöllinen tapaaminen, jossa kerrotaan suhteenne tilasta ja siitä, kuinka läheisesti tunnette toisianne. Voit käyttää tätä aikaa myös kertoaksesi kuinka viikkosi sujuu. Sinun tarvitsee vain 30–45 minuuttia koskettaa alustaa, mutta se on loistava tapa pysyä yhteydessä.

Kuinka hyväksyn kumppanini lapsen?

Ole kärsivällinen – kumppanisi voi antaa sinulle jakamattoman huomionsa, kun lapset eivät ole lähellä. Älä yritä olla sijaisvanhempi. Ole tukena, mutta älä odota ottavasi vanhemmuuden roolia. Älä arvostele, valita tai edes vitsaile toisesta vanhemmasta lasten edessä.

Onko yleistä, että parisuhteet päättyvät raskauden aikana?

Valitettavasti jotkut pariskunnat eroavat odottaessaan lasta. Tämä voi olla erittäin vaikeaa aikaa teille molemmille, mutta tukea on saatavilla.

Kuinka monet parit katuvat saamistaanlapset?

Vaikka noin 8 % vanhemmista katuu tällä hetkellä jälkeläistään, erillinen tutkimus osoittaa, että vain puolet vähemmän (4 %) sanoi, että he eivät olisi saaneet lapsia, jos he voisivat tehdä kaiken uudelleen.

Voiko lapsen saaminen pelastaa suhteen?

Vauvan saaminen voi luoda siteen, joka rohkaisee kypsää henkilökohtaista kasvua ja vahvistaa parin sitoutumista toisiinsa – mutta se ei tapahdu yhdessä yössä, ja useammin se ei tapahdu ollenkaan.

Ovatko ihmiset onnellisempia saatuaan lapsia?

Tutkimukset osoittavat, että vanhemmat kokevat ”onnellisuuskuoppauksen” heti vauvan syntymän jälkeen. Mutta sillä on taipumus haihtua vuoden kuluessa, Glass sanoo. Sen jälkeen vanhempien ja muiden kuin vanhempien onnellisuustasot eroavat vähitellen, ja muut kuin vanhemmat ovat yleensä onnellisempia ajan myötä.

Tulevatko vauvat ihmissuhteet?

Verrattaessa pariskuntia, joilla on lapsia ja ilman lapsia, tutkijat havaitsivat, että parisuhteen tyytyväisyyden lasku on lähes kaksi kertaa nopeampaa pariskunnilla, joilla on lapsia kuin lapsettomilla pareilla.

Mikä on 3 kuukauden sääntö eron jälkeen?

Eron jälkeinen 3 kuukauden sääntö tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että kaikkien aiemmin linkitettyjen osapuolten on odotettava kolme kuukautta ennen kuin seurustelevat uudelleen. Syy tähän yhteiskunnalliseen saneluun on antaa asianosaisille hengähdystauko, jonkin verran läpimenoaikaa, ehkä vähän tilaa anteeksiantamiseen.

Muuttaako vauvan saaminen miestä?

Isillä on myös hormonaalisia muutoksia. Raskaus, synnytys ja imetys aiheuttavat hormonaalisia muutoksia äideissä. Tutkijat ovat kuitenkin havainneet, että myös miehet käyvät läpi hormonaalisia muutoksia, kun heistä tulee isiä. Kosketus äidin ja lasten kanssa näyttää aiheuttavan hormonaalisia muutoksia isissä, tutkijat sanoivat.

Löytyvätkö miehet kiinnostuksensa saatuaanlapset?

Jos tunnet olevasi vähemmän kuin himokas lapsen saamisen jälkeen, et ole yksin. ”On täysin normaalia, että sekä naisten että miesten libido laskee pohjaan ensimmäisten kuuden tai yhdeksän kuukauden aikana vauvan syntymän jälkeen”, sanoo L.A. ob-gyn Sheryl Ross, MD.

Miksi en ole kiinnostunut miehestäni lapsen syntymän jälkeen?

Libidon muutokset synnytyksen jälkeen naiset kokevat alhaisemman libidonsa verrattuna ennen raskautta. Tämä esiintyminen alkaa yleensä 4-6 raskausviikon kuluttua ja voi kestää vuoden. Alhainen libido voi saada sinut tuntemaan vähemmän vetovoimaa kumppaniasi kohtaan.

Onko normaalia katua äitiyttä?

Katuminen on yleinen vanhempien kokema tunne. Jos huomaat kokevasi katumusta, se ei tee sinusta huonoa vanhempaa, ja voit olla varma, että et ole yksin.

Mikä on kylmääiti-oireyhtymä?

Emotionaalisesti poissa olevat tai kylmät äidit voivat olla vastaamatta lastensa tarpeisiin. He voivat olla hajamielisiä ja kiinnostumattomia vuorovaikutuksen aikana tai he voivat aktiivisesti torjua lapsen pyrkimykset päästä lähelle. He voivat jatkaa toimintaansa tällä tavalla aikuisten lasten kanssa.